Via Ferrata

Via Ferrata reprezinta un traseu montan care parcurge zone stancoase, acest traseu fiind caracterizat de prezenta unor cabluri, scari si poduri metalice care faciliteaza parcurgerea traseului.

Istoric vorbind, Via Ferrata s-a născut în Alpi în 1880 când ghizii montani din Madonna di Campiglio – Dolomiți au amenajat primele trasee de acest tip pentru clienții lor. Totodata Primul Razboi Mondial a dus la amenajarea mai multor trasee în Alpi pentru a usura deplasarea trupelor militare in porțiunile dificile din munți.

Aceste trasee permit turistilor mai putin experimentati in alpinism sa parcurga rute expuse in pereti verticali si sa ajunga pe varfuri in siguranta, prin folosirea unui echipament special dedicat acestui tip de activitate, fiind asigurati in cazul unei caderi.

Datorita sistemului de protectie asigurat de echipamentul special, traseele de via ferrata sunt practicabile si de catre persoanele fara experienta in alpinism si catarare, permitandu-le sa ajunga in locuri greu accesibile dar cu privelisti impresionante.

Esti interesat de urmatorul eveniment Via Ferrata?

Contacteaza-ne prin email sau telefon iar noi te vom ajuta cu informatii!

Telefon – 0741.900.556